Зеленчукова яхния с краставица и ряпа


Предлагам ви една рецепта, която е отлично съчетание на витамини и минерали. Много е полезна за здравето, оказва подмладяващ ефект, а е и изключително вкусна.

Продукти:
1 голяма краставица
1 голяма червена ряпа
3 средни картофа
1/2 зелка карфиол
2 средни моркова
2 червени чушки
1 глава кромид лук
3 с.л. доматено пюре
50 гр. корен целина
1 малка връзка листа и стебло целина
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. къри или малко смлян микс черен пипер, кориандър и бахар (по желание)
Морска сол на вкус
Зехтин на вкус

Начин на приготвяне
Задушаваме (най-добре в емайлирана тенджера) кромида, морковите и целината в зехтина с малко вода. След две минути добавяме нарязаните на едро чушки. След минута добавяме нарязаните на едри кубчета обелени краставица и ряпа. Позадушаваме малко и добавяме червения пипер и кърито. Когато се разтворят добре, добавяме доматения сос, разбъркваме и оставяме да заври хубаво. Тогава се слагат карфиола, картофите и се допълва с гореща вода толкова, колкото искаме да ни е гъста яхнията. Вари се около час като към 40-тата минута се добавят наразаните стрък и листа целина. Използва се морска сол, защото тя съдържа допълнителни микроелементи освен натрия.
 
Краен резултат
 

1 коментар

Filed under Всички Статии, Похапване

1 responses to “Зеленчукова яхния с краставица и ряпа

  1. Pingback: BojidarZim: Предлагам ви една рецепта, която е отли.. - edno23.com

Вашият коментар